Ställ in WordPress default featured image

Ställ in wordpress default featured image

Ställ in WordPress default featured image med hjälp av ett plugin.

Vad är WordPress default featured image, eller standard utvald bild för WordPress? Default featured image är den bild som visas i dina inlägg ifall du inte lägger till en egen. En funktion som kan vara användbar ifall du genererar innehåll till dina inlägg från externa datakällor som RSS-feed eller Twitter.

Default Featured Image eller Quick Featured Images

Det finns just nu två enkla och bra plugin för WordPress som låter dig ställa in en standardbild för dina inlägg ifall du saknar en relevant bild.

Både Default Featured Image och Quick Featured Image har över 30000 installationer men just nu är det bara Quick Featured Images som har stöd för senaste utgåvan av WordPress, och det är även Quick Featured Images som jag har installerat och provat på den här webbsidan eftersom jag hade över 30 inlägg utan en utvald bild som jag ville ge en utvald bild då det ser bättre ut i flödet helt enkelt.

Quick Featured Images WordPress plugin

På plussidan

  • Många installationer med bra omdömen
  • Snabbt och enkelt att jobba med

På minussidan

  • Ej översatt till svenska, inget stort problem
  • Tar upp plats i listan över inlägg då den visar en miniatyr av utvald bild, vilket iof går att stänga av om man vill

Default Featured Image WordPress plugin

Jag har inte testat Default Featured Image plugin för WordPress själv eftersom det inte var kompatibelt med senaste utgåvan av WordPress då jag skrev det här inlägget, men av vad jag kan läsa mig till på webbsidan för pluginet så ska det vara enklare än Quick Default Featured Images med färre funktioner, helt enkelt inriktat på att just sätta en standard utvald bild.

Avslutningsvis

Jag såg ett behov, jag googlade och fann snabbt informationen. För mig var valet enkelt då det första pluginet som dök upp var det som då inte hade stöd för senaste utgåvan av WordPress och av erfarenhet så rekommenderar jag alltid att installera ett plugin som har stöd och som har över 10000 installationer för att vara på den säkra sidan.

Läs mer på WP Beginner om hur du ställer in en utvald bild i WordPress

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Bits n Bytes rekommenderar följande sponsrade länkar:

Om du vill spara och investera pengar, välj Avanza Bank, jag har varit kund där sen tidigt 2000-tal som privatperson och sen 2018 som företag.

När du behöver ett riktigt bra webbhotell, välj Loopia, jag har använt det sen tidigt 2000-tal själv både som privatperson och företagare.

Vill du komma igång med affiliate marketing snabbt, skaffa ett konto hos Adrecord och du är igång på nolltid med bra annonsörer.

 

Om Bits & Bytes 56 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, kryptovalutor, sökmotoroptimering, teknik, webbdesign och WordPress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, kryptovalutor och teknik i största allmänhet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.