Bitcoin halvering maj 2020

Bitcoin halvering 2020

Bitcoin halvering beräknad att infalla i maj 2020

Vad innebär halveringen av Bitcoin egentligen?

Bitcoin halvering i maj 2020, innebär halveringen av Bitcoin att Bitcoin blir värt endast hälften än innan?

Nej, så dumt är det så klart inte, utan halveringen av Bitcoin som beräknas infalla i maj 2020 innebär att belöningen för den som utvinner (mining, majnar, minar, gräver, producerar, beräknar fram) Bitcoins blir halverad mot nuvarande 12.5 Bitcoin per utvunnen blockkedja till 6.25 bitcoin per utvunnen blockkedja.

Nedräkning till halvering av Bitcoin

När inlägget publicerades så var det drygt 78 dagar kvar till halveringen.

Hur många bitcoins finns det i världen? Svaret på den frågan är just nu lite över 18 miljoner men det totala antal som kommer någonsin kommer finnas är 21 miljoner vilket ger oss en total om 86% redan utvunna Bitcoins och med färre än 3 miljoner Bitcoins kvar att utvinna och med en halvering av utvinningstakten så kan vi räkna med ytterligare åtskilliga halveringar innan alla Bitcoins är utvunna då den sista Bitcoinen förväntas vara utvunnen runt år 2140.

I tabellen nedan finner ni lite intressant statistik för Bitcoin

Total Bitcoins in circulation:18,232,838
Total Bitcoins to ever be produced:21,000,000
Percentage of total Bitcoins mined:86.82%
Total Bitcoins left to mine:2,767,163
Total Bitcoins left to mine until next blockhalf:142,163
Bitcoin price (USD):$9,906.80

Bitcoin halvering i Outsiders podcast

Ett informativt avsnitt av Outsiders podcast som nyligen släpptes och som delvis handlar om, men framför allt tar upp och förklarar Bitcoin halveringen i maj 2020.

https://soundcloud.com/user-27302032/outsiders-101-bitcoin-guld

Hur kommer halveringen påverka priset på Bitcoin?

Den senaste halveringen inföll 2016 och då steg priset på Bitcoin i höjden, kommer vi se något liknande den här gången?

Baserat på att halveringen av Bitcoin innebär att det blir mindre lönsamt att utvinna Bitcoins så kommer ett flertal miners att sluta med utvinningen och med stor sannolikhet så kommer andra att vänta längre med att sälja det de utvinner enligt en artikel hos Hackernoon, se nedan länk.

Så det återstår att se om halveringen av Bitcoins blockkedja innebär en rejäl prisökning.

Har du köpt eller sålt Bitcoin under 2019? Använd min sponsrade länk till Koinly för att räkna ut din bitcoin skatt inför din deklaration 2020.

Läs mer om halvering av Bitcoin här

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Bits n Bytes rekommenderar följande sponsrade länkar:

Om du vill spara och investera pengar, välj Avanza Bank, jag har varit kund där sen tidigt 2000-tal som privatperson och sen 2018 som företag.

När du behöver ett riktigt bra webbhotell, välj Loopia, jag har använt det sen tidigt 2000-tal själv både som privatperson och företagare.

Vill du komma igång med affiliate marketing snabbt, skaffa ett konto hos Adrecord och du är igång på nolltid med bra annonsörer.

 

Om Bits & Bytes 56 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, kryptovalutor, sökmotoroptimering, teknik, webbdesign och WordPress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, kryptovalutor och teknik i största allmänhet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.