Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning

Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning

Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning

Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning för att undvika driftstörningar, trasig elektronik och förlust av data.

Vad är en UPS?

UPS, avbrottsfri kraftförsörjning, från engelskans ”uninterruptible power supply” är en elektrisk utrustning som ser till att din lik- och växelspänning håller en hög kvalité för att undvika skador på din utrustning.

En UPS brukar som oftast även innehålla en batteribank för att kunna hålla din utrustning i drift länge nog för att göra en säker nedstängning av till exempel din dator eller server.

En UPS kopplas in mellan ditt eluttag och din utrustning och skyddar mot strömspikar och kortare strömavbrott.

Varför skaffa en UPS?

I mitt hem har vi en lite nitisk jordfelsbrytare som löst ut några gånger då utrustning utomhus har triggat den, det har även förekommit kortare strömavbrott som ställt till det för lite olika utrustningar så efter den senaste episoden med utlöst jordfelsbrytare så bestämde jag mig för att skaffa några UPS enheter till mitt hemmakontor likaså.

Jag har tidigare använt en rackmonterad Eaton UPS på mitt kontor för att skydda modem, routers, switchar och filserver och kapaciteten på den har varit fullgod för att se till att få en säker nedstängning eller bara ta sig förbi de riktigt korta strömavbrotten. Jag övervakade driften på min Eaton UPS med en fristående NAS via USB.

Vilken UPS väljer jag?

Jag funderade en kort stund över mitt behov av UPS och kom fram till att jag kommer vilja ha flera mindre (och billiga) UPS-enheter för att täcka in hemmakontor, hemmaserver, nätverksutrustning och slutligen media-utrustning, och kom fram till att mitt behov är ungefär 5 UPS-enheter fördelade mellan lika många rum och utrustningsparker.

Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning projektet

Jag började mitt ”Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning” projekt med två billiga UPS-enheter som jag köpte in från Dustin som ska hålla min arbetsdator samt min filserver vid liv vid korta avbrott.

Priset fick helt avgöra mitt inköp, och jag fastnade för Powerwalker VI 650 SHL LCD för 499kr/st plus moms (vid inköpstillfället).

Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning, här används en PowerWalker VI 650 SHL LCD hos Bits n Bytes
Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning

PowerWalker VI 650 SHL LCD

Art-nr: 10120095
EAN: 4260074976472

USB with Human Interface Device (HID) support and WinPower software for controlling and monitoring. Surge protection on phone line and modem. Several versions – Type F (CEE 7/3), Type E (CEE 7/5), IEC also with UK input cable. Fast charging 2-4h to 90%Immediate successor of VI SE Series.

Övervaka drift på UPS

Jag har för avsikt att övervaka driften, och på så sätt kunna skicka ett shutdown-kommando via min FreeNAS-filserver som kör FreeBSD samt min arbetsdator som kör Windows 10.

Uppgradera ditt hem med en UPS för avbrottsfri kraftförsörjning av FreeNAS-filserver
FreeNAS-filserver med FreeBSD

Nästa steg blir att packa upp och driftsätta första UPS-enheten mot min FreeNAS-filserver.

Läs mer om avbrottsfri kraftförsörjning hos Wikipedia

Tillbaka till startsidan

Följ mig på Twitter

Besök min profil på InstaLinks.se

Bits n Bytes rekommenderar följande sponsrade länkar:

Om du vill spara och investera pengar, välj Avanza Bank, jag har varit kund där sen tidigt 2000-tal som privatperson och sen 2018 som företag.

När du behöver ett riktigt bra webbhotell, välj Loopia, jag har använt det sen tidigt 2000-tal själv både som privatperson och företagare.

Vill du komma igång med affiliate marketing snabbt, skaffa ett konto hos Adrecord och du är igång på nolltid med bra annonsörer.

 

Om Bits & Bytes 56 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, kryptovalutor, sökmotoroptimering, teknik, webbdesign och WordPress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, kryptovalutor och teknik i största allmänhet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.