WordPress innehållsförteckning (Table of contents plugin)

WordPress innehållsförteckning (Table of contents plugin)

WordPress innehållsförteckning (Table of contents plugin)

Den här artikeln handlar om ett tillägg för WordPress för att automatiskt skapa en innehållsförteckning (Table of contents plugin) i artiklar och på sidor med hjälp av tillägget LuckyWP Table of Contents från skaparen LuckyWP.

När man skriver långa inlägg så är det en bra idé att använda sig av ett WordPress tillägg för att få till en innehållsförteckning eller ett table of contents så läsaren, och Google, enkelt kan navigera i artikeln.

Hur fungerar det?

WordPress innehållsförteckning (Table of contents plugin)

LuckyWP Table of Contents tillägget, efter att det har installerats, skapar en innehållsförteckning i dina WordPress artiklar, eller sidor om du väljer att inkludera dem, och om du inte själv väljer vart den ska placeras utan låter tillägget själv lägga till ett table of contents så hamnar den under din första H1 rubrik.

Man kan även själv välja vart man vill placera sin innehållsförteckning som skapas av tillägget, det görs genom block-väljaren om man använder en editor som använder sig av block.

WordPress innehållsförteckning (Table of contents plugin)

Ju fler rubriker och underrubriker du lägger till i dina artiklar och sidor desto längre växer sig din innehållsförteckning, det är ju så det brukar fungera med innehållsförteckningar och här är det ingen skillnad.

Praktisk nytta

Den praktiska nyttan med att automatisera din innehållsförteckning med ett tillägg för WordPress är att du slipper att skriva kod för hand för att länka till dina rubriker och underrubriker.

Det är också, enligt tilläggets skapare, positivt för SEO att ha en strukturerad innehållsförteckning då det underlättar för Google att skapa snippets av sökresultaten.

Slutsats

Tillägget LuckyWP Table of Contents har idag när artikeln skrivs över 50000 aktiva installationer och uppdaterades senast för 3 månader sedan, det genomsnittliga betyget är 5 stjärnor och jag har testat det med några artiklar under dagen och är nöjd så här långt.

Jag ger tillägget fem stjärnor jag med

Betyg: 5 av 5.

Tack för din läsning!

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Bits n Bytes rekommenderar följande sponsrade länkar:

Om du vill spara och investera pengar, välj Avanza Bank, jag har varit kund där sen tidigt 2000-tal som privatperson och sen 2018 som företag.

När du behöver ett riktigt bra webbhotell, välj Loopia, jag har använt det sen tidigt 2000-tal själv både som privatperson och företagare.

Vill du komma igång med affiliate marketing snabbt, skaffa ett konto hos Adrecord och du är igång på nolltid med bra annonsörer.

 

Om Bits & Bytes 56 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, kryptovalutor, sökmotoroptimering, teknik, webbdesign och WordPress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, kryptovalutor och teknik i största allmänhet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.