Litecoin BAMT ver 1.1 Linux USB Bootable för AMD

Litecoin miner som körs på USB-sticka

Hos Rumorcity.com läste jag en artikel om Litecoin BAMT när jag sökte efter ett linux os som ska köras från USB-sticka så jag slipper hårddisken. Förvisso en artikel från december 2013 men den kanske har uppdaterats sen dess?

BAMT är kanske inget för mig då jag fokuserar på Nvidea för min kryptoutvinning och BAMT är för AMD men det kan vara värt att notera ändå.

Krav:

 • En miner byggd på AMD.
 • En USB-sticka på minst 2gb.

Steg 1.

 • Ladda ned Litecoin BAMT ver 1.1.
 • Ladda ned Win32 Disk Imager (om du inte har den redan).

Lösenord till arkiven: rumorscity.

Steg 2.

Packa upp filen/filerna du laddat ned, installera WIn32 Disk Imager (om du inte redan har den) och skriv litecoinbamt1.1.img till din USB-sticka.

Grattis, nu har du skapat en bootbar USB-sticka med Litecoin BAMT så du slipper hårddisken i din miner.

Steg 3.

Starta eller starta om din dator och gå in i BIOS.

Ändra följande inställningar:

 • Energialternativ, ställ in så datorn automatiskt startar efter ett strömavbrott eller ofrivillig avstängning.
 • Startordning, ställ in så USB är första alternativet, borde inte vara ett problem om du har en dedikerad miner utan hårddisk och cd/dvd.
 • Stäng av onödiga funktioner, som ljud, sata, extra portar som inte används.

Steg 4.

Starta eller starta om datorn med USB-stickan med Litecoin BAMT. Logga in i din miner antingen direkt via tangentbord och skärm eller via fjärranslutning, använd ssh.

 • Användarnamn: user
 • Lösenordet: live

IP till din miner ser du på skärmen, annars får du kolla i din router.

Steg 5.

Ändra inställningar.

Från BAMT skrivbordet antingen via din miner eller via fjärrsanslutning så klickar du på Start-knappen i nedre vänstra hörnet likt Windows. Öppna File Manager från Accessories. Titta efter cgminer.conf filen som finns i /etc/bamt och ändra inställningarna för CGMiner.

Det finns ytterligare en fil i mappen, cgminer-7950oc.conf som finns med från början som innehåller inställningar för 7950 GPU för 620KHash/sec. Se till att ändra miner poolen till din egen!

Steg 6:

Grattis, du har nu din egen fristående Linux Litecoin miner. Det finns lite olika sätt att ansluta till din miner.

 • Öppna en webbläsare och navigera in på din BAMT IP-adress. Där kan du se hashrate, temperatur, fläkthastighet och annan statistik direkt i din webbläsare.
 • Koppla upp dig mot din miner från fjärranslutning eller direkt från din miner ifall du behöver konfigurera din miner.

 

Bits n Bytes rekommenderar följande sponsrade länkar:

Om du vill spara och investera pengar, välj Avanza Bank, jag har varit kund där sen tidigt 2000-tal som privatperson och sen 2018 som företag.

När du behöver ett riktigt bra webbhotell, välj Loopia, jag har använt det sen tidigt 2000-tal själv både som privatperson och företagare.

Vill du komma igång med affiliate marketing snabbt, skaffa ett konto hos Adrecord och du är igång på nolltid med bra annonsörer.

 

Om Bits & Bytes 56 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, kryptovalutor, sökmotoroptimering, teknik, webbdesign och WordPress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, kryptovalutor och teknik i största allmänhet.