Fullmakt på apoteket, hämta ut medicin åt andra

Fullmakt på apoteket, hämta ut medicin åt andra
Fullmakt på apoteket, hämta ut medicin åt andra

Fullmakt på apoteket, hämta ut medicin åt andra, extra aktuellt just nu

Fullmakt på apoteket, hämta ut medicin åt andra känns extra aktuellt just nu med Corona-virus och sjukdomen covid-19.

Artikel uppdaterad 2020-11-06 med information om hur man med en fullmakt på apoteket kan hämta ut test för covid-19 åt någon annan.

Fullmakt att hämta test för covid-19 åt någon annan

För att testa sig via t.ex. Apoteket AB krävs på grund av smittorisken ett friskt ombud som har en fullmakt att hämta och lämna testet för den som ska testas för covid-19.

Förutsättningen är att man har en e-legitimation och kan beställa egenprovtagning via 1177.se

Vart och när kan jag genomföra egenprovtagning?

Inloggad på 1177.se och redo att beställa egenprovtagning av covid-19 så väljer du hur du vill genomföra ditt test.

Platser, startdatum, tillgänglighet och öppettider kan variera, därför finns ingen allmän information om platser och öppettider.

Du måste vara inloggad för att se vilka alternativ du har att välja på just nu.

  • Drive-in platser där provtagningen sker enbart i egen bil. Du åker till en uppställningsplats där du får ett test-kit som du använder på plats. Du lämnar in ditt prov på platsen.   
  • Apotek då ett ombud hämtar ut ett test-kit på ett apotek. Ombudet behöver visa både sin egen och din legitimation. När du genomfört testet lämnar ett ombud sedan in ditt prov på samma apotek. Du ska inte besöka apoteket själv. Även om du testar dig utan symtom. 
  • Hemleverans där du testar dig hemma. Ett test-kit levereras hem till dig. Personen som levererar testet väntar medan du genomför testet och tar sedan emot ditt prov. 

Covid-19 relaterade länkar

Här har jag samlat ett flertal länkar som behövs för att fylla i fullmakt för att hämta ut medicin åt andra på de flesta apotek.

Fullmakt på apotek

Registrera fullmakt på e-Hälsomyndigheten så gäller den på de flesta apotek i Sverige, eller registrera fullmakt hos det apotek du vanligtvis använder för att hämta ut medicin åt andra, se länkar nedan:

e-Hälsomyndigheten

Vårdguiden 1177

Under rådande omständigheter med karantän och social distansering på grund av Corona-viruset och sjukdomen covid-19 så blir det svårare för de i riskgrupperna att hämta ut sina mediciner själva.

De flesta apotek erbjuder en lösning med fullmakt för recept så att medicin fortfarande kan beställas och hämtas ut av andra.

På e-Hälsomyndighetens webbplats finns en blankett för fullmakt att ladda ned och fylla i, ifall den som behöver hjälp med att hämta ut medicin inte har tillgång till Bank-id.

Oavsett om det gäller just Corona-viruset som är extra aktuellt nu eller andra sjukdomar så är länkarna användbara.

Tack för din läsning!

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Bits n Bytes rekommenderar följande sponsrade länkar:

Om du vill spara och investera pengar, välj Avanza Bank, jag har varit kund där sen tidigt 2000-tal som privatperson och sen 2018 som företag.

När du behöver ett riktigt bra webbhotell, välj Loopia, jag har använt det sen tidigt 2000-tal själv både som privatperson och företagare.

Vill du komma igång med affiliate marketing snabbt, skaffa ett konto hos Adrecord och du är igång på nolltid med bra annonsörer.

 

Om Bits & Bytes 56 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, kryptovalutor, sökmotoroptimering, teknik, webbdesign och WordPress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, kryptovalutor och teknik i största allmänhet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.