Affiliate Marketing rapport januari 2020

Affiliate Marketing rapport januari 2020

Affiliate Marketing rapport januari 2020

Inför 2020 satte jag som mål att på allvar göra ett försök med affiliate marketing, något som jag gjort halvhjärtade försök med tidigare, och här kommer en affiliate marketing rapport för januari 2020.

Jag satte som mål att under januari 2020 driftsätta 4 webbsidor med affiliate marketing och därefter varje månad driftsätta ytterligare 1.

Ett annat mål var att skriva minst 7 artiklar med minst 300 ord per artikel varje vecka.

Nu är januari 2020 slut och 4 sidor är uppe.

 • Sida 1) Teknik, 9 unika besök, 0 nya artiklar, inga avslut.
 • Sida 2) Ekonomi, 38 unika besök, 9 nya artiklar, inga avslut.
 • Sida 3) Dator & Tv-spel, 284 unika besök, 24 återpublicerade artiklar, inga avslut.
 • Sida 4) Marknadsföring, 25 unika besök, 5 nya artiklar, inga avslut.

* det bör tilläggas att affiliate marketing länkar har lagts till sista veckan i januari 2020 på 3 av sidorna medans 1 av dem fortfarande saknar länkar.

Kom igång med affiliate marketing

Under ledigheten vid jul och nyår 2019 läste jag en hel del inlägg på #finanstwitter och #affiliateseTwitter och ett av dem fångade mitt intresse lite mer än de andra. (sist in på bollen). Men innan dess hade jag med stort intresse och respekt läst månatliga affiliate rapporter från några användare på Twitter som jag följer men när årssammanställningarna kom blev jag verkligen imponerad och kände att jag måste ju prova det här på allvar.

Affiliate Marketing rapport januari 2020

Publicerar screenshots från Google Site kit från de olika sidorna här för de senaste 28 dagarna.

Affiliate Marketing sida .1

Affiliate Marketing rapport januarisida .1 2020

Affiliate Marketing sida nummer 1 är en egentligen Site Zero, den här webbsidan. Skapad redan 2015 men jag har nu städat upp den och nischat den mer mot de intressen jag har privat.

 • 9 unika besökare
 • 0 klick
 • 1 impressions
 • 66.6% direkta besök
 • 33.4% organiska besök

Affiliate Marketing sida .2

Affiliate Marketing rapport januarisida .2 2020

Affiliate Marketing sida nummer 2 är även den skapad tidigare, jag började skriva inlägg om företagsekonomi redan tidigt 2019 för att ha tillgång till bokföringsexempel och artiklar som jag fann användbara i mitt arbete.

 • 38 unika besökare
 • 15 klick
 • 869 impressions
 • 44.19% direkta besök
 • 44.19% organiska besök
 • 11.63% hänvisningar

Affiliate Marketing sida .3

Affiliate Marketing rapport januarisida .3 2020

Affiliate Marketing sida nummer 3 startade jag redan 2014 kring en av mina hobbies, gamla tv-spel och datorspel. Jag har ett 100-tal artiklar publicerade på den sidan på svenska och engelska men SEO var inte något jag prioriterade när jag skrev inlägg om spel förr. Jag har nu inför 2020 städat upp och förbättrat gamla inlägg samt lagt till några affiliate marketing länkar till relevanta annonsörer.

 • 284 unika besök
 • 153 klick
 • 6800 impressions
 • 70.10% organiska besök
 • 26.91% direkta besök
 • 2.99% hänvisningar

Affiliate Marketing sida .4

Affiliate Marketing rapport januarisida .4 2020

Affiliate Marketing sida nummer 4 var egentligen den första sidan jag började med i januari 2020, en sida om marknadsföring. Jag brukar ofta skriva om områden jag vill och behöver lära mig mer om så det föll sig naturligt att skapa en webbsida med inriktning mot affiliate marketing för att lära mig mer om det. Det här är också den sida som fått minst uppmärksamhet under januari 2020 då jag valt att fokusera på de andra tre sidorna mer.

 • 25 unika besök
 • 0 klick
 • 2 impressions
 • 80.77% direkta besök
 • 15.38% organiska besök
 • 3.85% hänvisningar
Bra och dåligt med januari 2020

Jag har nu när januari 2020 är slut insett att de mål jag satte upp för mig och mina affiliate marketing projekt var större och mer tidskrävande än jag från början trodde.

Tack vare de tre sidor jag redan hade driftsatt och börjat skriva inlägg till så kunde jag ändå få ihop 4 sidor till siste januari.

Jag tar med mig att det var ett väldigt tidskrävande projekt bara att driftsätta dem och välja inriktning.

Det största arbetet ligger framför mig nu och det är sökmotoroptimering, konvertering, bra innehåll och kontinuitet.

Förändring av mål

Jag känner inte något behov av att ändra mål för resten av 2020 ännu. Det borde vara rimligt att skriva 7 artiklar per vecka a 300 ord per artikel samt driftsätta en sida till i månaden.

Tillbaka till startsidan

Om Bits & Bytes 45 artiklar
Välkommen till min personliga blogg - Bits n Bytes - där jag skriver artiklar om ämnen som intresserar mig privat som affiliate marketing, aktier, fonder, cryptovalutor, webbdesign, sökmotoroptimering och Wordpress. Bits n Bytes är en aktie och fondamatör med ett intresse för affiliate marketing, cryptovalutor och teknik i största allmänhet. Offline så beskriver jag mig som en amatörkock, chiliodlare och storkonsument av hipster-öl.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.